Fejlesztőjáték

Logitipp

Megjelent legújabb fejlesztőjátékunk!

Logitipp

Logikai fejlesztőjáték óvodásoknak

A játékos ismeretszerzéshez és képességfejlesztéshez járul hozzá a Logitipp fejlesztőjáték, amelynek segítségével az óvodáskorú gyermekek szórakoztató formában ismerkedhetnek a számokkal, az irányokkal, az állatokkal, és felfedezhetik az emberi és tárgyi világ sokrétű kapcsolatát. A vizuális differenciálási részképességeket fejlesztő játéklapok és a hozzájuk tartozó füzet biztosítja a játékos tanulás és az önellenőrzés lehetőségét. Használatát a 3–6 éves korosztálynak ajánljuk.

A kisgyermek játék közben felfedezi környezetét, olyan tapasztalatokhoz jut, amelyek nélkülözhetetlenek a környezetében való eligazodáshoz, a biztos tájékozódáshoz. A szűkebb és tágabb természeti, emberi és tárgyi környezet formai, mennyiségi, téri viszonyairól szerzett ismeretek, matematikai tartalmú tapasztalatok, a mennyiségi, alaki, nagyságbeli és téri viszonyok felismerése révén fokozatosan kialakul ítélőképessége, fejlődik tér-, sík- és mennyiségszemlélete.

Fontos, hogy a külső világ megismerése a gyermek életkorához igazodva, játékos formában történjék, hiszen az óvodás korosztály számára a legalapvetőbb tevékenységforma a játék, ami a gyermek fejlődésében semmi mással nem helyettesíthető. A gyermekek elsősorban azért játszanak, mert ez önmagában is kellemes tevékenység számukra, viszont ezen túl szellemi fejlődésükhöz is elengedhetetlen.

A logikai lapok hasonló felépítésűek: a lap egyik oldalán a feladatok, a másikon a megoldás. A játéklapokon négy feladat található, melyek mellé a jó válasznak megfelelő színű mágnest kell helyezni. A feladatok elvégzése után, a játéklap megfordításával egyszerűen ellenőrizhető a megoldások helyessége. A füzet és a játéklapok rendszeres használata hozzájárul a logikus gondolkodás, a figyelem, a memória és a kéz–szem koordináció fejlődéséhez.

Az óvodai keretek között történő értelmi nevelés elsősorban az észlelés, a reproduktív emlékezet, az összpontosításra való képesség, a problémamegoldó és a fogalmi gondolkodás megalapozását foglalja magában, így a Logitipp fejlesztőjáték otthoni és óvodai használatra egyaránt kiválóan alkalmas.

A sorozat kötetei:

Ehető vagy nem ehető?
Számoljunk együtt!
Hol látod?
Élő vagy élettelen?
Hol él?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük